Sommige aankoopmakelaars in Amsterdam vragen een percentage van het afgedongen bedrag. Prettiger en voorspelbaarder is echter een vast, scherp tarief. U weet van te voren precies wat de kosten zijn.

Verdiensten aankoopmakelaar

Een belangrijke afweging wanneer u een huis gaat kopen in Amsterdam is: ben ik goedkoper uit mét of zónder aankoopmakelaar? Met andere woorden: verdient een aankoopmakelaar méér voor me dan hij kost? In het geval van een goede aankoopmakelaar is het antwoord zonder meer: ja.

– Met een vast, scherp tarief van € 1.485,- (inclusief BTW ) zijn de kosten er al snel uit: terwijl de aankoopprijs van een huis in Amsterdam gemiddeld 4,5% onder de vraagprijs ligt, weet een goede aankoopmakelaar zo’n 7 tot 10% van de vraagprijs af te krijgen.

– Met het bouwkundig advies van de aankoopmakelaar kan uw makelaar al snel enkele duizenden euro’s van de vraagprijs af krijgen.
– De aankoopkeuring van de aankoopmakelaar geeft u een goed inzicht in eventuele herstel- of renovatiekosten in de toekomst. U weet precies wat u koopt.
– De aankoopmakelaar heeft een uitgebreid netwerk en weet bijvoorbeeld wat een goede, goedkope notaris is, hij kan een taxatierapport verzorgen voor een scherp tarief en u adviseren over de hypotheekaanvraag.

Gratis aankoopadvies

U kunt altijd contact opnemen met een aankoopmakelaar. Los van het vaste, scherpe tarief, is het eerste aankoopadvies gratis en vrijblijvend. U kunt dan zelf bepalen of en welke voordelen een aankoopmakelaar u biedt. Pas daarna hoeft u te beslissen of u verder gaat met de samenwerking. Gaat uiteindelijk de koop niet door? Dan betaalt u helemaal niets: no cure, no pay.